Μια φορά κι έναν καιρό, στα τέλη του 18ου αιώνα, ένας νεαρός και φιλόδοξος κύριος από τη βόρεια Αγγλία αποφάσισε να βρει την τύχη, τη φήμη και τον πλούτο στους πολυσύχναστους δρόμους του κοσμοπολίτικου Λονδίνου. Αυτός ο κύριος δεν ήταν άλλος από τον James Atkinson. Το έτος ήταν το 1799.

Η υψηλή κοινωνία του Λονδίνου δεν άργησε να λατρέψει το βάλσαμο με το άρωμα των φρεσκοκομμένων τριαντάφυλλων. Αλλά ο νεαρός σχεδιαστής είχε έναν πολύ πιο ισχυρό άσσο στο μανίκι του. Πρόκειται για την κολώνια, η οποία με την αρωματικής της σύνθεση ήταν εντελώς διαφορετική από τα καθιερωμένα πρότυπα των ιταλικών αρωμάτων που κυριαρχούσαν στην αγορά αρωμάτων εκείνη την εποχή. Η κολόνια του Τζέιμς Άτκινσον ήταν φρέσκια αλλά ταυτόχρονα ζεστή, πικάντικη και απτόητα ισχυρή σε διάρκεια.

Το 1826, ο Τζέιμς έγινε ο επίσημος αρωματοποιός της βασιλικής αυλής μετά από αίτημα του βασιλιά Γεωργίου Δ’. Η δημοτικότητα των αρωμάτων του κέρδιζε γρήγορα έδαφος! Μεταξύ των πιο ικανοποιημένων πελατών των αρωμάτων του Τζέιμς ήταν η βασίλισσα Βικτώρια και ο ορκισμένος εχθρός της Αγγλίας, ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

Atkinsons

Μια φορά κι έναν καιρό, στα τέλη του 18ου αιώνα, ένας νεαρός και φιλόδοξος κύριος από τη βόρεια Αγγλία αποφάσισε να βρει την τύχη, τη φήμη και τον πλούτο στους πολυσύχναστους δρόμους του κοσμοπολίτικου Λονδίνου. Αυτός ο κύριος δεν ήταν άλλος από τον James Atkinson. Το έτος ήταν το 1799. Η υψηλή κοινωνία του Λονδίνου δεν άργησε να λατρέψει το βάλσαμο με το άρωμα των φρεσκοκομμένων τριαντάφυλλων. Αλλά ο νεαρός σχεδιαστής είχε έναν πολύ πιο ισχυρό άσσο στο μανίκι του. Πρόκειται για την κολώνια, η οποία με την αρωματικής της σύνθεση ήταν εντελώς διαφορετική από τα καθιερωμένα πρότυπα των ιταλικών αρωμάτων που κυριαρχούσαν στην αγορά αρωμάτων εκείνη την εποχή. Η κολόνια του Τζέιμς Άτκινσον ήταν φρέσκια αλλά ταυτόχρονα ζεστή, πικάντικη και απτόητα ισχυρή σε διάρκεια. Το 1826, ο Τζέιμς έγινε ο επίσημος αρωματοποιός της βασιλικής αυλής μετά από αίτημα του βασιλιά Γεωργίου Δ'. Η δημοτικότητα των αρωμάτων του κέρδιζε γρήγορα έδαφος! Μεταξύ των πιο ικανοποιημένων πελατών των αρωμάτων του Τζέιμς ήταν η βασίλισσα Βικτώρια και ο ορκισμένος εχθρός της Αγγλίας, ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων